Metaboliske sygdomme og COVID19 - 07-04-2020

 

Mange af jer har søgt vejledning om forholdsregler efter Danmark i går (6/4) igen blev en smule mere ”lukket op” og, vi forstår, at denne nye situation kan give bekymring hos jer. Erfaringer fra hele verden tyder på, at børn har mildere sygdom ved COVID19 end andre aldersgrupper. Det er også erfaringen, at børn med kroniske sygdomme, såsom kræft, hjertesygdomme og metaboliske sygdomme, klarer en COVID19 infektion uden alvorlige symptomer.

Det betyder, at børn og unge med metaboliske sygdomme kan gå i skole og i daginstitution.

Se mere her

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Orientering fra Allan Lund 14-03-20

Kære patientforeninger og patient facebook-grupper,

Vi forstår godt, hvis I er bekymrede for hvordan Corona situationen påvirker jer og jeres medlemmer. Vi har da også rigtig mange  opringninger og  mails omkring Corona i forhold til de metaboliske sygdomme lige nu. Vi har brug for lidt hjælp til at sprede budskabet og håber, at det er muligt for jer at sætte nedenstående på jeres hjemmeside/facebook eller andet.

 

Det vigtigste er, at alle holder øje med udmeldinger på www.sst.dk – og er der specielle forholdsregler vedr.  patienter med konkrete sygdomme vil de blive kontaktet direkte fra Rigshospitalet.

 

Bedste hilsner

Allan

CIMD, Rigshospitalet

Klik her for at se dokumentet Metaboliske sygdomme og Corona virus